Ako v zime vykurovať lacnejšie


Zima sa pomaly ale isto blíži a s ňou aj otázka ako vykurovať lacnejšie a efektívnejšie. Ceny totiž rastú a potreba kúrenia sa proste obísť nedá… Kúriť sa pri chladnejšom počasí proste musí. Niekto rieši otázku vykurovania priestorov v zimných mesiacoch formou dreva. V takomto prípade nájdeme v centrálnej miestnosti krbovú vložku alebo krbové kachle. Do nich ale treba vkladať drevo. Minulý rok, tesne pred začiatkom vykurovacej sezóny jeho cena nepríjemne stúpla. Okrem dreva môžeme použiť aj drevené pelety alebo lisované drevené tehličky. Tie udržiavajú teplo v krbe dlhšie. Treba byť ale aj tak neustále v strehu, hlavne v noci kedy spíme a hrozí vyhasnutie. V takom prípade by ranné prebudenie nemuselo byť príjemné.

klimatizácia aj na vykurovanie

Inou formou je vykurovanie biokrbmi alebo elektrickými ohrievačmi. Pri biokrboch je nevýhoda vyššej spotreby. Pri elektrických ohrievačoch, ktoré fungujú počas dňa aj noci sa ručička na elektromerových hodinách naozaj krúti ako šialená. Pre avizované neisté plány s plynom trpíme všetci neistotou, ako to bude vyzerať v zime. My sme sa ale spoľahli na Klimaniu, odkiaľ sme si vďaka odporúčaniu objednali Midea klimatizáciu klimania.sk. Boli sme spokojný. Jedna klimatizačná jednotka dokáže vyhriať celý dom a teplo udržuje v rovnomernej hladine. Žiadne nepríjemné ranné skoky.

krbové kachle

Iba príjemné teplúčko, aj keď vonku mrzne. Skutočne vysoký výkon je porovnateľný s kvalitou a spokojnosťou. Rozhodne by sme ju nemenili. Má jednoduché ovládanie a dokáže zabezpečiť to, čo ja a moja rodina potrebujeme. V lete príjemný chládok a v zime teplo ako pod perinou. Klimatizáciu sme inštalovali do nového drevodomu. Jednalo sa o alternatívnu formu vykurovania, keďže z dôvodu zachovania celej plochy dreva sme z bezpečnostných dôvodov krb ani kachle do domu inštalovať nechceli. A spravili sme dobre. Mideu nájdete aj vy na www.klimania.sk.